APF V-Gathering Session 1: UK/Europe

Hosted in London on Wednesday 26 October 2011 (local)

 

#

UK

(BST)

US

(EDT)

AU

(EDT)

Theme

Presenter

Title

11:00
am

Wed

6:00
am

Wed

 9:00
pm

Wed

Wendy Schultz

Hello from UK

1

11.15

6:15

9:15

Methods

45 mins

Noah Raford

Adventures in Large-Scale Participatory Futures Systems 

2

noon

7:00

10:00

Art/Design/
Architecture

30 mins

Vahakn Matossian

Art Will Save the World

3

12:30
pm

7:30

10:30

Methods

60 mins

Sohail Inayatullah

Does Culture Eat Strategy for Breakfast?

1:30

8:30

11:30

water cooler chats (15 mins)

4

1:45

8:45

11:45

Methods

60 mins

Andrew Curry Victoria Ward

Postcards as a Doorway to the Future

5

2:45

9:45

12:45
am

Thurs

Art/Design/
Architecture

45 mins

Emile Hooge

Building Lego Prototypes of the City to Challenge Urban Conventions

6

3:30

10:30

1:30

Crazy Futures

45 mins

Wendy Schultz

Crazy Futures: Why Plausibility is Maladaptive

7

4:15

11:15

2:15

Crazy Futures

30 mins

Justin Pickard

“My radio prefers bacon” Adventures in SpecCult

4:45
pm

11:45
am

2:45
am

water cooler chats (15 mins)


APF V-Gathering Session 2: US/Americas

Hosted in Houston, Washington DC, Kansas City on Wednesday 26 October 2011 (local)

#

UK

(BST)

US

(EDT)

AU

(EDT)

Theme

Presenters

Title

5:00
pm

Wed

noon


Wed

3:00
am

Thurs

Cindy Frewen

Hello from US

8

5:15

12:15

3:15

Art/Design/
Architecture

30 mins

Cindy Frewen

Mega-Hacks: City, Region, Planet

9

5:45

12:45

3:45

Crazy Futures

60 mins

Emily Empel 

Sara Robinson

Heather Schlegel

Money, Sex, and Politics 

10

6:45

1:45

4:45

Methods

45 mins

Verne Wheelwright

Growing Our Profession Through Personal Futures 

7:30

2:30

5:30

water cooler chats (15 mins)

11

7:45

2:45

5:45

Methods

45 mins

Peter Bishop

Rigorous Foundations for Scenarios

12

8:30

3:30

6:30

Building a Futures Business

45 mins

Andy Hines

ConsumerShift: How Changing Values Are Reshaping the Consumer Landscape

13

9:15

4:15

7:15

Methods

30 mins

Maria Andersen

Mental Mapping for Learning and Presenting

9:45

4:45

7:45

water cooler chats (15 mins)

14

10:00

5:00

8:00

Methods

90 mins

Peter Bishop

Jim Dator

Jay Gary

Peter Hayward

Futures for Futures Education

15

11:30

6:30

9:30

Art/Design/
Architecture

45 mins

Heather Frey

Scott Yim

Educational Futures Built

16

12:15
am

Thurs

7:15 pm

Wed

10:15 am

Thurs

Methods

30 mins

Frank Spencer

Creating Futurists of Tomorrow: HS Students at Duke University

12:45
am

7:45
pm

10:45
am

water cooler chats (15 mins)

 


APF V-Gathering Session 3: Australia/Pacific

Hosted in Melbourne on Thursday 27 October 2011 (local)

#

UK

(BST)

US

(EDT)

AU

(EDT)

Theme

Presenters

Title

 

1:00
am

Thurs

8:00
pm

Wed

11:00
am

Thurs

Maree Conway

Hello from Australia

17

1:15

8:15

11:15

Building a Futures Business

45 mins

Marcus Barber

Understanding how Spiral Dynamics influences Client decisions

18

2:00

9:00

noon

Art/Design/
Architecture

45 mins

Maree Conway Elizabeth Rudd

Building Creative Business Strategy: Intersections b/n design thinking & foresight

2:45

9:45

12:45
pm

water cooler chats (15 mins)

19

3:00

10:00

1:00

 

Building a Futures Business

45 mins

Marcus Barber

Business Development: Negotiating skills for better business outcomes

20

3:45

10:45

1:45

Methods

60 mins

Richard Slaughter

Integral Futures

4:45

5:00
am

11:45

mid-
night

2:45

3:00
pm

Maree Conway

Closing  

End of program


Download PDF of V-Gathering Program Summary.
 
 

Copyright 2014 Association of Professional Futurists

Powered by Wild Apricot Membership Software